De verschillende cocktail tools

Wie heeft er nu geen zin in een lekkere cocktail? Oei, geen bar of café open, dan maar zelf iets lekkers in elkaar flansen. De beste cocktails worden gemaakt met liefde en de nodige cocktail tools. Zonder deze cocktail tools kan je niet de beste cocktails maken.

Welke cocktail tools zijn er?

De cocktail tools zijn gerangschikt volgens de belangrijkheid voor het maken van cocktails.

De cocktailshaker: Deze shaker is het belangrijkste uit de cocktail tools. Zonder shaker kan je een cocktail niet genoeg gemixt krijgen. Zonder shaker maak je geen cocktails volgens de verschillende cocktail recepten.

Een maatbeker: Een maatbeker is ook essentieel om af te mee meten hoeveel alcohol in een cocktail moet. Elk cocktail recept heeft zijn eigen hoeveelheden die men nodig heeft. Zonder maatbeker kan je ook cocktails maken natuurlijk maar of ze dan drinkbaar zijn, is een andere vraag. Zoals bij gebak moet bij een cocktail alles afgemeten zijn.

Een stamper: een stamper kennen we allemaal. Wie heeft er nog geen moijito gedronken? Deze cocktail kent haast iedereen. En in deze cocktail wordt het munt gestamd om beter te vermengen met de rum.

Een lepel: Een lepel wordt gebruikt om in de cocktail te roeren. Soms is gewoon roeren al genoeg om een lekkere cocktail volgens recept te maken. Bij veel cocktails krijg je sowieso de lepel bij om zelf naar believen te roeren. De lepel wordt ook stirrer genoemd. Stirrer is de Engelse benaming voor roerder of in dit geval de lepel.

Een mini-zeef: Een mini-zeef wordt veel gebruikt om overtollige kruiden of pitjes uit de cocktail te zeven. Dit wordt veel gedaan zodat mensen zich niet verslikken in een pitje of ander besje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *