Griekse klassiekers om zelf thuis te maken

Grieks eten is iets heel speciaals. Jammer genoeg is het momenteel niet mogelijk om Griekenland te bezoeken. Ook heeft niet iedereen een Grieks restaurant om de hoek. Waarom dus niet zelf de keuken in gaan en het zelf maken? In deze blog hebben wij enkele Griekse klassiekers verzameld die je thuis moet proberen.

Souvlaki

De zomer is begonnen en dat betekent ook dat het BBQ-seizoen is begonnen. Souvlaki is ideaal om op de grill te leggen. Letterlijk vertaald betekent souvlaki spies. De kans is dus groot dat je dit ooit al hebt gegeten.

Tzatziki

Origineel komt dit lekker gerecht uit Turkije, maar ook in Griekenland is het een traditioneel gerecht. Het is een bijgerecht dat gemaakt wordt met yoghurt, knoflook, komkommer en Griekse olijfolie. Pas op dat je niet te veel knoflook gebruikt. Het kan dan namelijk snel intensief smaken.

Moussaka

Hou je van ovenschotels? Dan is dit gerecht iets voor jou. Dit traditioneel gerecht is gemaakt met onder andere aubergine en gehakt. Dit gerecht is ideaal als je voor meerdere mensen moet koken.

Andere Griekse producten

Naast deze lekkere gerechten heeft Griekenland ook enkele erg lekkere producten te bieden. Zo kom van hier de lekkere halloumi kaas. Deze kaas is ideaal voor het BBQ-seizoen. Anders dan andere kazen, wordt deze kaas krokant.