Handige olijven tips

Ben jij een echte olijven liefhebber? Olijven zijn erg populair. Vooral Griekse olijven (zoals die van Griekishop) doen het vaak goed. Ze kunnen in een heleboel gerechten worden gebruikt. Ook zijn er veel mensen die olijven rechtstreeks uit het potje of blikje eten. Hoe je ze ook eet, je kunt onderstaande tips vast goed gebruiken! 

Olijven gebruiken in gerechten

Gebruik je graag olijven in gerechten, dan kan het handig zijn om een grootverpakking aan te schaffen. Er bestaan verpakkingen waar wel 1 tot 2 kilo olijven in zitten. De olijven die je niet gebruikt in het gerecht kun je vervolgens in de koelkast of zelfs diepvries bewaren. Zo hoef je niet iedere keer een nieuw potje te kopen. 

Het ontpitten van olijven

Koop je olijven met pit? Dan kan het ontpitten ervan nog een hele klus zijn. Sommige olijven laten gemakkelijk los. Je houdt deze tussen duim en wijsvinger en knijpt erin, waarna de pit er vanzelf uitfloept. Andere olijven zijn echter iets lastiger als het aankomt op het ontpitten ervan. Wat je kunt doen om de olijven toch te ontpitten: geef de olijf een klap met de platte kant van een koksmes. Je zult zien dat deze zo veel makkelijker ontpit wordt!

De olijven bewaren

Wil je de olijven zo lang mogelijk bewaren, dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Bewaar je ze in de koelkast? Stop ze dan in een speciale koelkastdoos of een leeg glazen potje. Zorg ervoor dat je het vocht uit de oorspronkelijke verpakking er ook bij doet. Sluit de doos of pot goed. 

Als je de olijven in de diepvries wilt bewaren, dan kan dat ook. Vries ze in dat geval zonder vocht in, in een speciale diepvriesdoos. Ontdooide olijven kun je niet opnieuw invriezen, dus haal per keer uit de doos wat je nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *