Het bouwen, renoveren of gewoon opfrissen van je keuken

grootkeuken

Het belangrijkste is wat je mooi vind, waar je zelf van houdt.

Uitzoeken welke keukentrends tijdloos zijn, en ook dit jaar en het volgende zullen blijven.

Keukentrends die nieuw en modern zijn. Dit is vooral belangrijk wanneer de verkoopwaarde van je huis hoger kan uitvallen door een verbouwing van de keuken.

grootkeuken

De schouw is er weer

Afzuigkappen zijn al een paar jaar het middelpunt in de keuken, minimale afzuigkappen worden gewoon niet zo vaak meer gezien. De trend is groot en terug in de tijd naar woonkeukens of grootkeuken met de schouw als zichttrekker.

De afzuigkap hoeft niet per se groot te zijn om mee te gaan met de trend. Die is wat kleiner, maar met een uniek opvallend ontwerp er omheen, als een schouw.

Je moet wel goed kijken bij een verbouwing, een grote afzuigkap en grote verlichtings-elementen dat past niet altijd bij elkaar.

Ingebouwde keukenmeubels

Ook een ingebouwd fornuis, de koelkast waarvan alleen de deuren zichtbaar zijn, de nieuwste magnetron, ook ingebouwd natuurlijk. Ook de kasten zullen verder reiken, van vloer tot plafond. Hier vind ook antiek weer een plekje. Het kan natuurlijk wel, antieke meubels met de meest moderne apparatuur.

Slimme opbergkasten zijn altijd een prioriteit bij het maken van praktische ontwerpkeuzes, en een ingebouwde keuken kan alles een plekje geven, van een koffie station tot je werkspullen en andere benodigdheden, terwijl het er hoogwaardig en uniek uitziet.

Besteedt ook aandacht aan vintage bij kleine beetjes

Het gebruik van vintage inbouwmeubels voegt persoonlijkheid toe, warme houtkleuren geven karakter aan een verder gloednieuwe keuken.

De bijkeuken is opgegroeid, het is nu een Butlers Pantry met veel plaats om maaltijden klaar te maken, maar ook een bureau voor je administratie en wat schrijfwerk.

Twee koelkasten en een extra afwasmachine? De ruimte kan praktisch zijn en met een weloverwogen budget veel kleinere problemen oplossen. Waar laat je bijvoorbeeld de bonnen van het inkopen? Of de wijnkoeler en de sterke drank?

Maar een tweede keuken naast de grootkeuken, gaan we daarheen

Het kan een functionele kamer of ruimte zijn waardoor de keuken schoon en netjes blijft. Deze kleine ruimte biedt naast je keuken een functionele plek om benodigdheden op te bergen.

Die kan zo simpel zijn als een hoekje direct naast de keuken dat ook dienst doet als bijkeuken met extra aanrechtruimte. Het idee is om een huishoudkast in de keuken te hebben, met ruimte voor praktische benodigdheden en kleine keukenapparatuur die handig, maar uit het zicht worden opgeborgen!

Of een bijkeuken kan een hele uitgebreide grote kamer zijn, met een tweede gootsteen, een volle koelkast en wat kasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *