Hoe maak je pasta met zalm en spinazie?

pasta met zalm en spinazie

Ben je op zoek naar een lekker pastagerecht? Dan is de pasta met zalm en spinazie wellicht een goede optie voor jou. Het is niet alleen een heerlijk gerecht, maar het is ook nog eens gemakkelijk en snel te bereiden. Binnen ongeveer 30 minuten kun je het gerecht op tafel zetten. De basis ingrediënten zijn natuurlijk pasta, zalm en spinazie. Het is ook lekker als je nog wat andere ingrediënten toevoegt aan de pasta. Hieronder staat een recept die je thuis kunt maken als je benieuwd bent naar de pasta met zalm en spinazie.

pasta met zalm en spinazie

Pasta met zalm, spinazie en kookroom

Het is een snel en makkelijk pastagerecht om te maken. De spinazie, de zalm en de romige saus vormen een heerlijke combinatie. Voor dit pastagerecht heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • pasta (tagliatelle)
  • kookroom
  • verse spinazie
  • zalmfilet
  • cherrytomaatjes
  • ui
  • geroosterde pijnboompitten
  • knoflook
  • olijfolie
  • zout en (zwarte) peper

Om het recept te maken moet je de volgende stappen volgen:

Stap 1: Kook eerst de tagliatelle beetgaar. Snipper ondertussen de knoflook teentjes en de ui fijn. Ook kun je de cherrytomaatjes vast door de helft snijden.

Stap 2: Doe een eetlepel olijfolie in een grote wok pan en bak de knoflook en ui hierin.

Stap 3: Voeg de zalm toe in de wok pan en bak de zalm rondom aan. Maak de zalm in kleinere stukken door er met de spatel in te steken.

Stap 4: Voeg vervolgens de spinazie in etappes toe tot deze wat geslonken is.

Stap 5: Voeg de kookroom toe en breng het op smaak met wat peper en zout naar eigen smaakt.

Stap 6: Meng de cherrytomaatjes met de andere ingrediënten en voeg ook de tagliatelle toe.

Stap 7: Mix alle ingrediënten goed door elkaar en schep het vervolgens op de borden. Om het helemaal af te maken strooi je er nog wat geroosterde pijnboompitjes overheen.

Ik hoop dat ik jullie wat inspiratie heb kunnen geven en dat jullie thuis zelf aan de slag gaan met het maken van een pastagerecht met zalm en spinazie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *