Verandering in eetpatroon realiseren? Bezoek een diëtist!

dietist amsterdam

Er zijn tal van redenen waarom je je huidige eetpatroon zou willen veranderen. Je wilt bijvoorbeeld afvallen, aankomen of ‘gewoon’ gezonder te eten. Echter is het niet altijd gemakkelijk om je gewoontes te veranderen. Voor je eetpatroon en je eetgedrag geldt dat natuurlijk ook. Een diëtist in Amsterdam (of in welke Nederlandse stad dan ook) bezoeken is daarom een goed idee. Diëtisten zijn expert in het het coachen bij het veranderen van je eetpatroon en eetgedrag. De diëtist geeft je hele praktische en haalbare adviezen, op basis van wetenschap, die je zelf niet altijd kunt bedenken.

dietist amsterdam

Dieet om mee af te vallen

Veel mensen bezoeken een diëtist met het doel om wat overtollig lichaamsgewicht kwijt te raken. Juist omdat afvallen en het veranderen van je eetgedrag moeilijk is, is het raadplegen van een dieetspecialist zeer raadzaam. De diëtist geeft je adviezen die blijvende veranderingen als doel hebben. Zo voorkom je dat je eerst afvalt en vervolgens toch weer aankomt (het jojo-effect). Drie tips geven we hierbij alvast: eet veel veel groente, kies voor gezonde vetten (olijfolie, avocado, vette vis, noten) en drink genoeg water.

dietist amsterdam

Dieet om aan te komen

Een misverstand is dat een diëtist alleen maar helpt bij het afvallen. Soms is het juist nodig om aan te komen in lichaamsgewicht. Raadzaam om een diëtist in te schakelen als je onder je ideale gewicht zit, ten opzichte van je lengte en lichaamsbouw. De diëtist maakt een persoonlijk plan voor om een dieet te creëren met genoeg energie en eiwitten. De diëtist houdt altijd rekening met je persoonlijke wensen en behoeften. Lust je iets niet? Dan hoef je dat niet te eten.