Wat kun je doen met sous vide koken?

Sous vide

Iedereen staat in de keuken op zijn eigen manier. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren van eten bereiden. Ook iedereen eet wat anders natuurlijk. De een vindt het lekker om een stukje vlees in de pan te bakken, een paar piepers te koken en een lekker portie groente er bij klaar te maken. De ander vindt het misschien lekkerder op rijst te koken en daar een lekker stukje kip bij te bakken in een lekkere en rijke saus. Iedereen doet het op zijn eigen manier natuurlijk en niks is goed of fout. Als je wilt dat je vlees in de pan bakt of liever op een grill, is dat allemaal prima. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om het vlees te frituren. Dit is vaak wel wat vettig dan natuurlijk. Ook is het mogelijk om vlees te koken. Je hoort het goed, vlees koken. Dit zou je kunnen doen door vlees zo in kokend water te gooien maar je kunt het ook op een andere manier doen, namelijk de sous vide manier. Op deze manier kook je vlees in vacuüm verpakt plastic.

Sous vide

Wat zijn de voordelen?

Als je dus op de sous vide manier gaat koken zitten daar veel voordelen aan. Neem bijvoorbeeld de malsheid van het vlees. Je zult nog nooit zulk mals vlees op hebben. Dit komt omdat het gaart op een lage en constante temperatuur. Dit gaat natuurlijk wel veel tijd kosten maar is het helemaal waard. Bovendien behoud je op deze manier ook alle smaak en voedingsstoffen. Dit is natuurlijk ook wat je wilt. Hoe meer smaak er aan je vlees zit hoe lekkerder het zal smaken. Meer kun je natuurlijk niet vragen. Verder kun je bijna alles wel maken op deze manier. Denk aan vis, vlees, groente, fruit en zelfs alcoholische dranken.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*